Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένα από τα φριχτά πράγματα που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος όταν επισκέπτεται τον γιατρό του. Είναι νέα που κάποιος θα ήλπιζε να μην ακούσει ποτέ. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στους 9 άντρες θα το αντιμετωπίσουν στην ζωή τους και περίπου το 80% αυτών που θα φτάσουν στην ηλικία των 80 θα έχουν μια μορφή καρκίνου στον προστάτη τους. Ο στόχος αυτού του άρθρου είναι να σας δείξει μερικά από τα πιο σημαντικά στάδια καρκίνου του προστάτη έτσι ώστε να τον αποτρέψετε και να τον αφαιρέσετε έγκαιρα.

Στάδια καρκίνου του προστάτη

 • Τα πρώτα στάδια καρκίνου του προστάτη ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν ένα αίσθημα καψίματος όταν κάποιος προσπαθεί να ουρήσει. Μερικές φορές ενδέχεται να αναπτυχθεί όγκος που φράσει μέρος της ουρήθρας και επιβραδύνει την ροή των ούρων. Η παρεμπόδιση της ροής και η προσπάθεια που καταβάλει το εν λόγω άτομο για να ουρήσει μπορεί να προκαλέσουν ένα αίσθημα καψίματος. Μαζί με την δυσκολία στην ούρηση υπάρχει η πιθανότητα πιο συχνής ούρησης κατά την διάρκεια της νύχτας. Τα πρώτα στάδια καρκίνου του προστάτη είναι γνωστά ότι κάνει τους άντρες να ουρούν πιο συχνά. Υπάρχουν φορές που δεν σταματάει η ροή. Η απώλεια ελέγχου που είναι συνέπεια αυτού δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά και ενδέχεται να υπάρχει καρκίνος του προστάτη.
 • Περισσότερο προχωρημένα στάδια καρκίνου του προστάτη περιλαμβάνουν πρήξιμο συνήθως στο κάτω μέρος του σώματος. Μόλις ο καρκίνος αρχίσει να μεγαλώνει, σχηματίζει μικρούς όγκους κοντά στα κόκκαλα. Αυτοί οι όγκοι δημιουργούν σημαντικό πρήξιμο που μπορεί να κάνει και το απλό περπάτημα μια επίπονη διαδικασία. Επίσης, επειδή αυτοί οι όγκοι έχουν την τάση να αναπτύσσονται κοντά στα κόκκαλα, υπάρχει και πόνος στα κόκκαλα εκτός από το πρήξιμο και δεν υποχωρεί με ξεκούραση. Αν είναι αρκετά έντονος μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε κατάγματα.
 • Το χειρότερο και τελικό στάδιο του καρκίνου του προστάτη είναι όταν αρχίσει να εξαπλώνεται εκτός της περιοχής του προστάτη. Στον ιατρικό κόσμο, η εξάπλωση εκτός της περιοχής του προστάτη θεωρείται μετάσταση. Μόλις φτάσει κάποιος σε αυτό το στάδιο ο καρκίνος του προστάτη είναι κάτι βέβαιο. Δυστυχώς, σε αυτό το επίπεδο, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για να μην γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Θεραπεία    

Είναι σημαντικός ο προορισμός του σταδίου στο οποίο βρίσκεστε αν ανησυχείτε ότι έχετε καρκίνο του προστάτη.

Προφανώς όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα

Είχα κάποιο κοντινό μου άτομο που απαλλάχτηκε από αυτόν με επιτυχία επειδή βρέθηκε και θεραπεύτηκε νωρίς. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες όπως η εγχείρηση, η θεραπεία με ορμόνες και η χημειοθεραπεία. Επίσης θα χρειαστούν πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που περιλαμβάνουν καλύτερη διατροφή και περισσότερη άσκηση. Αλλά όλα αυτά θα είναι απαραίτητα όταν ξεκαθαρίσουν τα συμπτώματα. Αν κάποια από αυτά σας φαίνονται γνωστά ίσως αξίζει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας για μια εξέταση.

 • Proscar

  Proscar (Finasteride) is a drug prescribed to men that is intended to prevent testosterone from converting to dihydrotestosterone (commonly referred to as DHT). DHT is linked to benign prostatic hyperplasia (BPH), which is commonly known as an enlarged prostate.

  From $62.55

  Proscar

  From $62.55

Main Menu